Kategorier
Ukategorisert

Digital eksamensforberedelse i koronaens tid

Universitetet i Oslo er i lockdown. Det medisinske fakultet har bestemt at all undervising med tilhørende eksamener resten av semesteret skal foregå digitalt.

Studentene i MED2200, termin 2 hadde sin siste undervisning i går. Nå venter digital eksamen i fysiologi i slutten av april og deretter digital eksamen i anatomi i begynnelsen av mai.

Det er spennende tider for alle. Hvordan skal studentene få forberedt seg godt nok, når de faste møteplassene i gangene på Domus Medica ikke er tilgjengelige?

Gruppene av studenter som tar en pause i lesingen mens de utveksler smått og stort innimellom studieteknikk og faglige spørsmål, vil ikke være der. Disseksjonssalen, overflatesalen og histologisalen der studentene vanligvis repeterer anatomi sammen i grupper på to og tre, vil være tomme. Samholdet på kullet, som vanligvis bygger seg opp i ukene og dagene frem mot eksamen vil være fraværende. Den tilfeldige, uformelle kontakten med lærere som kommer forbi, og som kan svare på saker og ting, vil også mangle.

Da universitetet stengte ned for tre uker siden, tok jeg denne bloggen i bruk for å samle digitiale ressurser til histologikursene som lå foran oss på timeplanen.

Nå vil jeg gjøre det samme for å samle lenker og tips til studenter som forbereder seg til eksamen. Dette er ment som en erstatning for den uformelle kontakten vi lærere har med studentene på Domus Medica i dagene og ukene før eksamen, etter at den ordinære undervisningen er avsluttet.

Informasjonen vil bli publisert som bloggside, ikke bloggpost. Det betyr at man må aktivt søke opp siden ved hjelp av søkefeltet øverst på bloggen. Bruk stikkordet «eksamen», så finner du den eller de relevante sidene.

Bloggpost av Anne Spurkland, publisert 4. april 2020

Av Anne S

Researcher in immunology and cake blogger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s